Allioli

Ingredients:


(para 370 g)
250 g d'oli de girasol o d' oliva suau
20 g de suc de llimona
50 g d'oli d'oliva verge extra
50 g d'alls pelats
1 culleradeta de sal



Preparació:

1-Col.loquem una gerra sobre la tapa de la thermomix, posem la funció balança i pesem l'oli de girasol. Reservem.

2-Posem en el vas el suc de llimona, l'oli d'oliva verge extra, els alls i la sal. Programem 3 minuts, velocitat 5. Amb l'espátula, baixem les restes de la mescla de la tapa i de l'interior del vas cap a a les ganivetes. Comprobem que estiguin completametn triturats els alls.
Si no es així, programarem 1 minut, velocitat 7. Ha de quedar com una pasta.

3-Col.loquem la papallona a les ganivetes. Tanquem el vas i posem el cubilet boca avall. Programem 4 minuts, velocitat 3, anem tirant l'oli reservat, a poc a poc, sobre la tapa, sense treure el cubilet.   L'oli anirà caiguent com un fil dins el vas.

4-Amb l'espátula, baixarem els restos de l'allioli de la tapa i de l'interior del vas cap a les ganivetes i programarem 10 segons, velocitat 2 1/2.




Fuente: "Libro Imprescindible"

Comentarios