
Ingredients:
1kg de cloïsses (no molt grans)
50gr d'oli d'oliva
100gr de ceba tallada a quarts
2 alls
1 cullerada de farina
100gr de vi blanc
100gr d'aigua
40gr de tomata (opcional)
1 raig de llimona
sal
Fulles de julivert tallat, al gust (menos de 1/2 cubilet)
Preparació:
1.- Posem les cloïsses amb aigua i sal durant mitja hora per que deixin anar la terra. Les esvendim varies vegades i reservem en el cistell o el varoma.
2.- Posem en el vas l'oli i escalfem 3 minuts, Varoma, velocitat cullera.
3.- Afegim la ceba i els alls i trocegem 5 segons, velocitat 5 i sofregim 10 minuts, Varoma, velocitat cullera.
3.- Afegim en el sofregit la cullerada de farina i ho posem 2 minuts, 100º, velocitat 3. Baixem amb l'espàtula els restos que hagin quedat a les parets del vas.
4.- Posem l'aigua, el vi, el raig de llimona, la sal i la tomata. Posem el cistell amb les cloïsses dins del vas i espolvoregem el julivert picat. Tenquem el vas i programem 15-20 minuts, Varoma, velocitat 2. Si no estiguessin obertes les cloïsses a l'acabar, programem uns minuts més.
Servim en una bandeja les cloïsses junt amb la salsa.
Font: recepta de www.velocidadcuchara.com
Comentarios
Publicar un comentario