Perrukis calents

Ingredients:
(per a 15 unitats)

90 gr de llet
20 gr de sucre
60 gr de mantega
15 gr de llevadura prensada fresca
2 ous (110 gr)
300 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
1 ou batut per a pintar
Llavors de sésam crues
15 Frankfurts


Preparació:

  1. Poseu la llet, el sucre i la meitat de la mantega i programeu 1 minut, velocidad 37º, vel. 2.
  2. Afegiu la llevadura i els ous i programeu 3 segons, velocitat 3.
  3. Incorporeu la farina i la sal, programeu 3 minuts,Vas tancat, velocitat espiga, i afegiu per el bocal la resta de mantega a trossets. Deixeu la massa en el vas fins que dobli els eu volum (aprox. 1 hora).
  4. Escalfeu el forn a 180º.
  5. Retireu la massa del vas sobre el marbre enfarinat, aplateu-la i doneu-li forma rectangular de aproximadament 20x40 cm. Amb un ganivet talleu tires de 1 cm de gruix i 20 cm de llarg (40 gr.). Aplásteu-les una mica amb la palma de la mà perquè tinguin un gruix de 0,5 cm. Agafeu un frankfurt i enrosqueu la tira de massa en espiral como una molla, muntant la tira de la massa sobre l'altra. Repetiu amb cada frankfurt.
  6. Coloqueu els perrukis, separats uns dels altres, en una bandeja de forn forrada amb paper de forn. Pinteu la superficie amb ou batut i espolveritzeu amb sésam. Deixeu reposar durant 10-15 minuts i fornejeu després durant 6 minuts.
  7. Serviu calents o freds amb ketchup, mostassa i ceba fregida.

Nota: Si no teniu temps de fer la massa "Hojaldre" podeu fer-ho amb una làmina comprada.


Font: "La meva presentadora - Thermomix Figueres".

Comentarios