
(per a 15 unitats)
90 gr de llet
20 gr de sucre
60 gr de mantega
15 gr de llevadura prensada fresca
2 ous (110 gr)
300 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
1 ou batut per a pintar
Llavors de sésam crues
15 Frankfurts
Preparació:
- Poseu la llet, el sucre i la meitat de la mantega i programeu 1 minut, velocidad 37º, vel. 2.
- Afegiu la llevadura i els ous i programeu 3 segons, velocitat 3.
- Incorporeu la farina i la sal, programeu 3 minuts,Vas tancat, velocitat espiga, i afegiu per el bocal la resta de mantega a trossets. Deixeu la massa en el vas fins que dobli els eu volum (aprox. 1 hora).
- Escalfeu el forn a 180º.
- Retireu la massa del vas sobre el marbre enfarinat, aplateu-la i doneu-li forma rectangular de aproximadament 20x40 cm. Amb un ganivet talleu tires de 1 cm de gruix i 20 cm de llarg (40 gr.). Aplásteu-les una mica amb la palma de la mà perquè tinguin un gruix de 0,5 cm. Agafeu un frankfurt i enrosqueu la tira de massa en espiral como una molla, muntant la tira de la massa sobre l'altra. Repetiu amb cada frankfurt.
- Coloqueu els perrukis, separats uns dels altres, en una bandeja de forn forrada amb paper de forn. Pinteu la superficie amb ou batut i espolveritzeu amb sésam. Deixeu reposar durant 10-15 minuts i fornejeu després durant 6 minuts.
- Serviu calents o freds amb ketchup, mostassa i ceba fregida.
Nota: Si no teniu temps de fer la massa "Hojaldre" podeu fer-ho amb una làmina comprada.
Font: "La meva presentadora - Thermomix Figueres".
Comentarios
Publicar un comentario