Ingredients:
250 gr de Xufa de València
1 litre d'aigua
110 gr de sucre
500gr de gel
Preparació:
1. - S'agafen les xufes de València, es renten i es posen en un recipient amb aigua suficient per cobrir-les, durant 6 o 8 hores, per aconseguir la seva rehidratació. Cada 3 o 4 hores es renova l'aigua del recipient. Les xufes, una vegada rehidratades, s'esbandeixen i es desinfecten afegint hipoclorit sòdic a l'aigua de rentat (es pot utilitzar lleixiu d'ús alimentari) durant uns minuts, amb agitació intermitent. Finalitzada la desinfecció, s'esbandeixen diverses vegades per eliminar completament l'hipoclorit sòdic.
2. - Es posen les xufes rentades al vas, es trituren 2 minuts, velocitat 5-10, junt amb una part d'aigua molt freda i glaçons de gel (1/2 litre). La pasta obtinguda es premsa i es tamisa en un colador de tela. El residu de la filtració s'homogeneïtza juntament amb la resta de l'aigua, es posa 50 segons, vel. 5 i es procedeix de la mateixa manera a premsar i tamisar.
3. - A aquest extracte final se li afegeix el sucre, que es dissol amb agitació.
4. - L'orxata així obtinguda, ha de refredar ràpidament a temperatures de l'ordre de 0 º C.
5. - La conservació es fa a temperatures iguals o inferiors a 2 º C.
Font: Recepte modificada de www.velocidadcuchara.com
250 gr de Xufa de València
1 litre d'aigua
110 gr de sucre
500gr de gel
Preparació:
1. - S'agafen les xufes de València, es renten i es posen en un recipient amb aigua suficient per cobrir-les, durant 6 o 8 hores, per aconseguir la seva rehidratació. Cada 3 o 4 hores es renova l'aigua del recipient. Les xufes, una vegada rehidratades, s'esbandeixen i es desinfecten afegint hipoclorit sòdic a l'aigua de rentat (es pot utilitzar lleixiu d'ús alimentari) durant uns minuts, amb agitació intermitent. Finalitzada la desinfecció, s'esbandeixen diverses vegades per eliminar completament l'hipoclorit sòdic.
2. - Es posen les xufes rentades al vas, es trituren 2 minuts, velocitat 5-10, junt amb una part d'aigua molt freda i glaçons de gel (1/2 litre). La pasta obtinguda es premsa i es tamisa en un colador de tela. El residu de la filtració s'homogeneïtza juntament amb la resta de l'aigua, es posa 50 segons, vel. 5 i es procedeix de la mateixa manera a premsar i tamisar.
3. - A aquest extracte final se li afegeix el sucre, que es dissol amb agitació.
4. - L'orxata així obtinguda, ha de refredar ràpidament a temperatures de l'ordre de 0 º C.
5. - La conservació es fa a temperatures iguals o inferiors a 2 º C.
Font: Recepte modificada de www.velocidadcuchara.com
Comentarios
Publicar un comentario