Gazpacho

Ingredients:

1000 gr. de tomates madurs
1 gra d'all
50 gr. de pebrot verd
40 gr. de ceba
70 gr. de cogombre, parcialment pelat
30 gr. de vinagre
1 culleradeta de sal
8 glaçons de gel
50-100 gr. oli d'oliva verge
200 gr. d'aigua freda



Preparació:

  1. Posem en el vas totes les verdures, el vinagre, la sal i els glaçons de gel. Programem 30 segons, Velocitat 5, i  a continuació, programem 3 minuts, velocitat 10.
  2. Afegim l'oli i programem 2 segons, velocitat 7.
  3. Podem colar-lo a través del cistellet. Afegim l'aigua amb el gel si ho desitgem més liquid. Si ens agrada més espès, afegirem al principi 150 gr.de pa blanc (del dia anterior).
  4. Servirem amb les mateixes verdures que porta el gazpacho i pa, trossejats amb cubitos petits.


 
Nota: Si afegim l'oli al principi, amb tots els ingredients, emulsionarà el gazpacho i tindrà un color taronjat.



Font: Llibre Imprescindible

Comentarios