Pa amb Camembert

Ingredients:
370 gr de llet
10 gr de sucre
25 gr de mantega + 20 gr per untar la massa
25 gr de llevat fresc
600 gr de farina de força
1 cullerada de sal (10 gr)
1 formatge camembert


Preparació:

1. Posem la llet al vas amb la mantega i el sucre, programem 2 minuts, 37º, velocitat 2.

2. Incorporem el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.
3. Afegim la farina i a sobre la farina la sal, programem 3 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Ara treièm la massa, posem un plat sobre la thermomix apretem bàscula i fem 4 boles de 150 gr cada una. Les estirem ben fines i amb la mantega restant (la fem fondre una mica al microones)
anem pintant cada bola de massa i les posem una sobre l'altre per unir-les menys la última que ens quedarà a sobre.

5. Ara en aquesta massa li fem una creu al centre sense arribar a les vores. Tornem a repetir fent una altre creu així ens quedarà en 8 trossos. D'aquests trossos marquem un tall al mig sense arribar a partir-lo. Mireu foto és més fàcil del que sembla.

6. Anem girant els triangles d'un en un i ens quedarà una estrella, ara acabarem de partir el triangle en dos i anirem cargolant les puntes una en sentit contrari a l'altre. Foto
7. Amb la massa que ens a sobrat l'estirem i forrarem el formatge cargolant les vores com si d'una flor és tractés. El posem al mig de la rodona de triangles i l'acabem de muntar unint bé la flor amb la resta de triangles.



8. Precalentem el forn a 200º mentre deixem llevar el pa
9. El posem a coure 25-30 minuts depèn del forn jo ho vaig fer amb aire i de seguida em va quedar rosset i cruixent.
Font: Recepta modificada de "Thermomix Figueres" i "La Cuina de l'Estany"

Comentarios