Carbassons farcits de carn

Ingredients:
(per a 6 racions)

3 carbassons mitjans

Farciment:
130 gr de ceba
2 grans d'all
100 gr de xampinyons
1 pebrot verd petit
50 gr d'oli d'oliva
150 gr de tomàquet triturat
(natural o en conserva)
300 gr de carn picada
1 fulla de llorer
1 culleradeta d'orenga
sal i pebre
Salsa beixamel
100 gr de formatge ratllat per gratinar


Preparació:

1.  Sense pelar els carbassons, talla per la meitat al llarg i retira les llavors (pots reservar i utilitzar-les per una crema de verdures). Col.loca les meitats de carbassó amb la pell cap amunt en a la safata i al recipient Varoma. Tapa i reserva.
2.  Posa al vas la ceba, els alls, els xampinyons i el pebrot. Programa 3 seg / vel 5. Amb l'ajuda de l'espàtula, baixa les restes de la tapa i de les parets del vas cap a les fulles.
3.  Afegeix l'oli i el tomàquet i programa 8 min/Varoma/vel.1.
4.  Incorpora la carn picada i els condiments i barreja uns segons amb l'espàtula perquè no quedi cap bloc de carn. Posa el recipient Varoma a la seva posició i programa 20 min / Varoma / Gir esquerra / Vel.cullera.
5.  Quan s'acabi el temps programat, retiai el recipient Varoma i posa els carbassons en una font refractària amb la pell cap avall i sálel's. Aboca el farciment en un bol, retira la fulla de llorer i farceix els carbassons.
6.  Escalfa el forn a 180 º.
7.  Sense rentar el got, fes la beixamel seguint les indicacions de la recepta i cobreix amb ella els carbassons. Empolvora amb formatge ratllat i forneja durant 10 minuts. Gratínel's a continuació fins que estiguin daurats.


Font: "Costa menys amb Thermomix, vol.I"

Comentarios