Ingredientes:


1 fetge cru d'ànec
(aproximadament 500-600 gr)
1/2 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre negra
1 cullerada de vi Oporto
2 cullerades de brandy
500 gr d'aigua (per el vapor)
300 gr de glaçons de gel
Preparació:
1. Obriu el fetge i retireu tots els nervis i venes amb un ganivet de punta o unes tisores.
2. Poseu el fetge sobre film transparent i escampeu-hi el sucre, la sal i el pebre. Regueu amb el porto i el brandi i tanqueu el fetge. Formeu un rulo ben embolicat amb el film transparent i procureu que no quedin bombolles d'aire. Deixeu-ho en maceració, un mínim d'hores a la nevera (unes 4 hores, peró si poden ser 8 hores millor). Un cop passat aquest temps, emboliqueu una segona capa de film transparent, estrenyent molt bé i procurant que quedi ben tancat pels extrems. Poseu dins del recipient Varoma i reserveu.
3. Poseu l'aigua al vas, poseu el recipient Varoma a la seva posició i programeu 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. 4. Quan s'acabi el temps programat, obriu la tapa del recipient Varoma cap al costat oposat a vosaltres, amb cura de no cremar-se. Doneu-li la volta al foie i torneu a programar 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. 5. Treieu-lo del recipient Varoma amb compte, ja que el greix estarà líquid (es solidifica en refredar) i tapeu amb gel per aturar la cocció.
6. Deixeu reposar durant 24 hores dins del frigorífic abans de degustar-lo.
7. Serviu amb melmelada de fruits vermells o amb salsa de Pedro Ximénez.
Nota: No es pot deixar el Foie, macerant més de 8 hores, ja que el brandi i el porto matarien el gust del foie.
A l'hora de posar els glaçons per detenir la cocció,...feu-ho posant-los al voltant del foie, ja que si ho envolteu tot per sobre...se us pot reventar el rulo... (ho comento per experiència pròpia !!!)
Rulo, abans de posar al Varoma ...
En el Varoma...

Y aquí...ès quan el treiem del varoma i el posem amb els glaçons de gel, per detenir la cocció...
Una vegada detinguda la cocció... en 24 hores, el podrem degustar...
A nosotres ens agrada moltíssim les torradetes de poma caramelizada i Foie !!!
Mmmmmm.....
Font: Llibre"Imprescindible".


1 fetge cru d'ànec
(aproximadament 500-600 gr)
1/2 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre negra
1 cullerada de vi Oporto
2 cullerades de brandy
500 gr d'aigua (per el vapor)
300 gr de glaçons de gel
Preparació:
1. Obriu el fetge i retireu tots els nervis i venes amb un ganivet de punta o unes tisores.
2. Poseu el fetge sobre film transparent i escampeu-hi el sucre, la sal i el pebre. Regueu amb el porto i el brandi i tanqueu el fetge. Formeu un rulo ben embolicat amb el film transparent i procureu que no quedin bombolles d'aire. Deixeu-ho en maceració, un mínim d'hores a la nevera (unes 4 hores, peró si poden ser 8 hores millor). Un cop passat aquest temps, emboliqueu una segona capa de film transparent, estrenyent molt bé i procurant que quedi ben tancat pels extrems. Poseu dins del recipient Varoma i reserveu.
3. Poseu l'aigua al vas, poseu el recipient Varoma a la seva posició i programeu 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. 4. Quan s'acabi el temps programat, obriu la tapa del recipient Varoma cap al costat oposat a vosaltres, amb cura de no cremar-se. Doneu-li la volta al foie i torneu a programar 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. 5. Treieu-lo del recipient Varoma amb compte, ja que el greix estarà líquid (es solidifica en refredar) i tapeu amb gel per aturar la cocció.
6. Deixeu reposar durant 24 hores dins del frigorífic abans de degustar-lo.
7. Serviu amb melmelada de fruits vermells o amb salsa de Pedro Ximénez.
Nota: No es pot deixar el Foie, macerant més de 8 hores, ja que el brandi i el porto matarien el gust del foie.
A l'hora de posar els glaçons per detenir la cocció,...feu-ho posant-los al voltant del foie, ja que si ho envolteu tot per sobre...se us pot reventar el rulo... (ho comento per experiència pròpia !!!)
Rulo, abans de posar al Varoma ...
En el Varoma...

Y aquí...ès quan el treiem del varoma i el posem amb els glaçons de gel, per detenir la cocció...
Una vegada detinguda la cocció... en 24 hores, el podrem degustar...
A nosotres ens agrada moltíssim les torradetes de poma caramelizada i Foie !!!
Mmmmmm.....
Font: Llibre"Imprescindible".
Espectacular!!! Quin blog de cuina més pràctic q fas :D
ResponderEliminarEspectacular!!! Quin blog de cuina més pràctic q fas :D
ResponderEliminar