
500 gr. de farina de força
70 gr. de sucre glass
90 gr. de mantega pomada (la deixem un rato a temperatura ambient)
120 gr. de llet
3 ous
1 culleradeta de cafè de sal
1 sobre de llevadura de panaderia o 1 pastilla de llevadura fresca (25 grs.)
1 ou per pintar el brioche
Sucre per espolvoritzar per sobre
Per el relleno
1 taula de xocolata al gust (en sobrarà)
Per adornar:
Podem posar guindas, nous, ametlles laminades... (jo no hi vaig posar res...)
Preparació:
- Abocarem en el vas la llet, els ous i el sucre glass, i programarem 2 minuts a temperatura 37º, Vel.2 (al principi programarem 5 segons, vel.4 perquè es barregin bé els ous i després ho baixarem a vel.2)
- Afegirem la farina amb la llevadura, i amassarem 4 minuts,sense temperatura, Vel.espiga.
- Afegirem la mantega i la sal, i programarem 5 minuts, velocitat espiga. Ho deixarem llevar dins del vas, fins que dobli el seu volum, si fos necessari tapant la màquina amb un drap. (Per saber que ja ha llevat, la massa té que aixecar el cubilet)-
- Treiem la massa del vas, desgasifiquem la massa, posant el puny dins la massa perquè surti el gas de la fermentació i baixarà el volum.
- Ara formarem el brioche. La massa s'enganxa una mica, per tant podem untar-nos les mans amb mantega o farina per treballar-la millor.
- Ara farem una bola més gran central, i varies boles mes petites. Normalment surten unes 8 o 9. Cada bola petita l'emplenarem amb un o dos quadrats de xocolata , i la bola del mig central amb 4 o 5 quadrats. Podem emplenar unes de xocolata blanca, i altres de xocolata negre, segons ens agradi més.
- Montarem el brioche dins un aro d'emplatar o dins un motllo desmoldable, i el deixarem llevar fins que dobli el volum, en un lloc que no hi toqui la corrent d'aire.
- Quan hagi crescut, pintarem amb un ou batut i esplovoritzarem amb sucre.
- Pre-escalfarem el forn a 180º, posarem el brioche dins el motlle. Ho posarem al forn entre 20-25 minuts. Si veiem que es torra massa, cubrirem amb paper d'alumini el brioche.
Espero que us agradi!!!
Font: recepta de www.mundorecetas.com
*un rato > una estona
ResponderEliminar*espolvorejar > empolvorar
empolsegar / empolsimar (cobrir de pols) | polvorar no DIEC / polvorejar no DIEC / empolvorar / empolsar /
empolsinar (cobrir de pólvores; esp. posar pólvores a la cara o altres parts del cos, per a perfumar-les o
aclarir-les de color o per a efectes medicinals) | polsejar (alçar pols) | polsinar (reduir a pols fina) | espolsar
(llevar la pols; netejar de pols una cosa, esp. fregant-la o donant-li cops)
http://ajudant.cat/desinterferit.pdf