Ingredients:

(Para 10 racions)
Mantega a temperatura ambient
(per engrassar el motlle)
2 clares d'ou
200 gr de sucre
Un pessic de sal
4 ous
150 gr de farina de reposteria
20 gr de farina d'ametlles
(sino en tenim agafem ametlla i la piquem ben fina...)
1 culleradeta de llevadura química
Crema de yemes
100 gr d'aigua (més una cullerada)
120 gr de sucre
6 yemes d'ou
Montatge:
250 gr de mermelada de albaricoc o préssec
Granets de ametlla torrada
o ametlla laminada torrada
(per decorar)
Preparació: 1. Escalfem el forn a 180 º
2.Engrassem un motlle de 26 cm de diàmetre amb mantega. Reservem.
3.Col.loquem la papallona a les ganivetes i afegim les clares, 50 gr de sucre i la sal. Muntem les clares a punt de neu programant 4 min / velocitat 4. Treiem a un bol gran i reservem.
4.Sense retirar la papallona, posem els ous i el sucre restant i programem 6 minutos/37 º / vel.4.
5.Tornem a programar 3 minuts / velocitat 4, sense temperatura. 6.En un bol, barregem les farines amb el llevat i ho afegium en el vas. Barregem programant 6 segons / velocitat 3. 7.Retirem la papallona de les fulles i aboquem sobre les clares a punt de neu reservades. Amb l'espàtula, molt poc a poc i amb moviments envoltants, ho anem barrejant tot.
8.Aboquem la barreja en el motlle preparat i fornegem durant 35 minuts. Desemmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
Crema de yemes:
1.Posem l'aigua i el sucre al vas i programem 15 minuts, varoma, velocitat 1, sense posar el cubilet per afavorir l'evaporació.
2.Retirem el got de la màquina, li treiem la tapa perquè perdi calor i reservem.
3.En un bol posem els 6 rovells i la cullerada d'aigua i amb les varilles o una forquilla ho batrem, i anem afegint l'almívar reservat sense deixar de remenar. Col · loquem la papallona a les ganivetes, aboquem la preparació al vas i programem 11 minuts, 90 º, velocitat 1. Traiem del vas i deixem refredar.
Muntatge:
1.Dividim el bescuit en 2 capes. Untem la meitat inferior amb la melmelada d'albercoc o préssec i col · loquem a sobre l'altra meitat del pa de pessic.
2.Cubrim el bescuit amb la crema de rovells freda. Enganxem les ametlles al voltant del pastís i decorem la superfície amb fruites confitades, figures de xocolata .... etc ...
Nota: Aquestes dues mones són les que vaig fer als nostres "fillols" Unai i Aleix. I els va agradar moltíssim!
Font: Recepta facilitada "El meu presentadora - Thermomix Figueres", la seva autora Tere Romera.


(Para 10 racions)
Mantega a temperatura ambient
(per engrassar el motlle)
2 clares d'ou
200 gr de sucre
Un pessic de sal
4 ous
150 gr de farina de reposteria
20 gr de farina d'ametlles
(sino en tenim agafem ametlla i la piquem ben fina...)
1 culleradeta de llevadura química
Crema de yemes
100 gr d'aigua (més una cullerada)
120 gr de sucre
6 yemes d'ou
Montatge:
250 gr de mermelada de albaricoc o préssec
Granets de ametlla torrada
o ametlla laminada torrada
(per decorar)
Preparació: 1. Escalfem el forn a 180 º
2.Engrassem un motlle de 26 cm de diàmetre amb mantega. Reservem.
3.Col.loquem la papallona a les ganivetes i afegim les clares, 50 gr de sucre i la sal. Muntem les clares a punt de neu programant 4 min / velocitat 4. Treiem a un bol gran i reservem.
4.Sense retirar la papallona, posem els ous i el sucre restant i programem 6 minutos/37 º / vel.4.
5.Tornem a programar 3 minuts / velocitat 4, sense temperatura. 6.En un bol, barregem les farines amb el llevat i ho afegium en el vas. Barregem programant 6 segons / velocitat 3. 7.Retirem la papallona de les fulles i aboquem sobre les clares a punt de neu reservades. Amb l'espàtula, molt poc a poc i amb moviments envoltants, ho anem barrejant tot.
8.Aboquem la barreja en el motlle preparat i fornegem durant 35 minuts. Desemmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
Crema de yemes:
1.Posem l'aigua i el sucre al vas i programem 15 minuts, varoma, velocitat 1, sense posar el cubilet per afavorir l'evaporació.
2.Retirem el got de la màquina, li treiem la tapa perquè perdi calor i reservem.
3.En un bol posem els 6 rovells i la cullerada d'aigua i amb les varilles o una forquilla ho batrem, i anem afegint l'almívar reservat sense deixar de remenar. Col · loquem la papallona a les ganivetes, aboquem la preparació al vas i programem 11 minuts, 90 º, velocitat 1. Traiem del vas i deixem refredar.
Muntatge:
1.Dividim el bescuit en 2 capes. Untem la meitat inferior amb la melmelada d'albercoc o préssec i col · loquem a sobre l'altra meitat del pa de pessic.
2.Cubrim el bescuit amb la crema de rovells freda. Enganxem les ametlles al voltant del pastís i decorem la superfície amb fruites confitades, figures de xocolata .... etc ...
Nota: Aquestes dues mones són les que vaig fer als nostres "fillols" Unai i Aleix. I els va agradar moltíssim!
Font: Recepta facilitada "El meu presentadora - Thermomix Figueres", la seva autora Tere Romera.
Comentarios
Publicar un comentario