Ingredients del fricandó:
- 25 gr. de bolets deshidratats
- 350 gr. d’aigua calenta
- 300 gr. de ceba tallada en quarts
- 2 o 3 dents d’all
- 100 gr. d’oli d’oliva
- 100 gr. de tomàquet triturat (natural o en conserva)
- sal i pebre
- 50 gr. de farina
- 800 gr. de filets de vedella de la part de la llata
- 100 gr. de brandy o vi
- 1 culleredeta de picada

Ingredients de la picada:
- 4 ñores
- 50 gr. d’ametlles torrades
- 50 gr. d’avellanes torrades
- 3 nous
- 1 grapat de pinyons torrats
- 4 – 5 dents d’all
- 1 branca de julivert (només les fulles)
Preparació de la picada:
Posem en el got net i sec les ñores i programem 5 seg./ vel. 6.
Afegim les ametlles, les avellanes, les nous i els pinyons i programem 7 seg./ vel. 6.
Afegim els alls i el julivert i programem 7 seg./ vel. 6. Comprovem que estigui ben triturat, sino baixem parets i repetim.
Nota: amb aquestes quantitats obtindrem uns 200 g de picada. Utilitzem 50 gr. per preparar el fricandó i guardem la picada sobrant en un pot hermètic a la nevera (podem utilitzar-la com a base per a altres guisats).
Preparació del fricandó:
- Posem en un bol els bolets amb l’aigua calenta per hidratar-los durant 15 minuts.
- Posem en el got la ceba, els alls i l’oli i programen 3 seg./ vel. 5.
- A continuació sofregim programant 10 min./ temp. Varoma/ vel. cullera.
- Afegim el tomàquet i programem 5 min./ temp. Varoma/ vel. cullera.
- Salpebrem i enfarinem lleugerament la vedella.
- Programem 10 min./ temperatura Varoma/ gir a l’esquerra/ velocitat cullera, afegim la vedella al got pel bocal amb la màquina en marxa, un cop introduïda tota la carn reajustem el temps a 2 minuts (suficients per sofregir la carn).
NOTA: Abans d’acabar als 2 minuts programem 30 min./ temp. Varoma/ gir a l’esquerra/ vel. cullera i afegim amb la màquina en marxa pel bocal els bolets, l’aigua de remullar-los, la picada i el brandy.
Posem el contingut del got en una font i servir.
Comentarios
Publicar un comentario