Fricandó amb Bolets

Ingredients del fricandó:

  • 25 gr. de bolets deshidratats
  • 350 gr. d’aigua calenta
  • 300 gr. de ceba tallada en quarts
  • 2 o 3 dents d’all
  • 100 gr. d’oli d’oliva
  • 100 gr. de tomàquet triturat (natural o en conserva)
  • sal i pebre
  • 50 gr. de farina
  • 800 gr. de filets de vedella de la part de la llata
  • 100 gr. de brandy o vi
  • 1 culleredeta de picada

Ingredients de la picada:

  • 4 ñores
  • 50 gr. d’ametlles torrades
  • 50 gr. d’avellanes torrades
  • 3 nous
  • 1 grapat de pinyons torrats
  • 4 – 5 dents d’all
  • 1 branca de julivert (només les fulles)


Preparació de la picada:

Posem en el got net i sec les ñores i programem 5 seg./ vel. 6.
Afegim les ametlles, les avellanes, les nous i els pinyons i programem 7 seg./ vel. 6.
Afegim els alls i el julivert i programem 7 seg./ vel. 6. Comprovem que estigui ben triturat, sino baixem parets i repetim.
Nota: amb aquestes quantitats obtindrem uns 200 g de picada. Utilitzem 50 gr. per preparar el fricandó i guardem la picada sobrant en un pot hermètic a la nevera (podem utilitzar-la com a base per a altres guisats).

Preparació del fricandó:

  1. Posem en un bol els bolets amb l’aigua calenta per hidratar-los durant 15 minuts.
  2. Posem en el got la ceba, els alls i l’oli i programen 3 seg./ vel. 5.
  3. A continuació sofregim programant 10 min./ temp. Varoma/ vel. cullera.
  4. Afegim el tomàquet i programem 5 min./ temp. Varoma/ vel. cullera.
  5. Salpebrem i enfarinem lleugerament la vedella.
  6. Programem 10 min./ temperatura Varoma/ gir a l’esquerra/ velocitat cullera, afegim la vedella al got pel bocal amb la màquina en marxa, un cop introduïda tota la carn reajustem el temps a 2 minuts (suficients per sofregir la carn).

NOTA: Abans d’acabar als 2 minuts programem 30 min./ temp. Varoma/ gir a l’esquerra/ vel. cullera i afegim amb la màquina en marxa pel bocal els bolets, l’aigua de remullar-los, la picada i el brandy.

Posem el contingut del got en una font i servir.

Bon Profit!!

Font : Recepta del llibre “Cocina Regional Ctalunya….”

Comentarios