Membrillo de Codony

INGREDIENTS:

600 grs. de membrillo amb pela i sense el cor
650 grs. de sucre
1 poma
1 llimona sencera pelada i sense pinyols



PREPARACIÓ:

  1. Rentem bé els codonys i li treiem el cor, cuidadosament ja que la pela ès dura. Fem lo mateix amb la poma.
  2. Pelem la llimona, li treiem tota la pell blanca i la tallem per la meitat per treure bé els pinyols que hi puguin haver a dins.
  3. Posem totes les fruites trossejades dins del vas. Afegim el sucre i programem 45 segons, a velocitat 5-7-10 progressiu per triturar-ho tot bé.
  4. A continuación, programem 35 minuts a temperatura 100º i velocitat 5.
  5. Quan hagi acabat el temps programat, comprobarem si està ben espès deixant refredar una miqueta una culleradeta. Si ha quedat poc espès podem programar 5 minuts més a 100º i velocitat 5, o més si fos necessari.
  6. Buidarem tota la barreja en un recipient que es pugui tencar hermèticament, allisarem la superficie i deixarem refredar totalment.

Nota: la meva preocupació quan el vaig fer per primer cop, era el color... com venia de color marronós, si la barreja triturada era groga...?? doncs quan vaig obrir la tapa... SORPRESA !!!
Doncs si, durant els 35 minuts de cocció, el sucre es va torrant i ès quan agafa el color marronós.

Espero que el feu algun dia, ès molt fácil, boníssim i el més natural que podem menjar...!!

Font: recepta modificada de www.blogosferathermomix.es

Comentarios