Vitello Tonatto

INGREDIENTS:

1 rodó de vedella de 800 gr a 1 kg aproximadament
sal i pebre
1 litre d'aigua
1 fulla de llorer

Per els vasets d'arròs:
6 motlles d'albal de flam vaixets (sinó no podreu tancar la tapa del varoma o de silicona) 
180 gr d'arròs
300 gr d'aigua
1 gra d'all , julivert (opcional)
Sal o 1 pastilla d'avecrem

Per la salsa:
3 ous
20 gr de suc de llimona
1 culleradeta de vinagre
sal i pebre
300 gr d'oli de girasol
150 gr de toninya escòrreguda del seu oli
15 gr d'anxoves
10 gr d'alcapàrres


PREPARACIÓ:

1. Salpebrem el rodó, l'emboliquem amb paper film i el posem dins del recipient varoma (el mes fondo, el meu rodó feia 800 gr per 4 persones és ideal, però se ni poden posar 2 perquè ja hi caben)

2. Posem 30 gr d'arròs a dins de cada vaset d'alumini. Posem l'all i el julivert dins del vas i triturem uns segons a velocitat 6. Afegim l'aigua i la sal i remenem uns segons més a vel.4.
Ara anem posant 50 gr d'aigua a dins de cada vaset amb l'arròs. (Si no voleu fer-lo amb all i julivert posem l'aigua i la pastilla de caldo i triturem uns segons a velocitat 6). Posem els vasets a la bandeja del varoma (la mes prima) i tapem.

3. Posem el litre d'aigua dins del vas amb la fulla de llorer, col.loquem el varoma al seu lloc i programem 60 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Deixem refredar el rodó sense treure el film i els vasets d'arròs a la nevera d'un dia per altre.

4. Ara anem a tallar el rodó ben finet i el posem en una plata per servir-lo acompanyats dels vasets d'arròs.

5. Pesarem l'oli amb una gerra. Farem una maionesa, posant els ous, els 20 gr de suc de llimona, 1 culleradeta de vinagre, sal i pebre tot a dins del vas ,programarem 10 segons a velocitat 4. Ara posarem aigua a dins del cubilet perquè l'oli ens caigui a poc a poc, posarem la thermomix en marxa a velocitat 4 sense programar temps i anirem tirant l'oli a sobre la tapa a poc a poc perquè no ens baixi tot de cop, ens podria tallar la maionesa, esperarem que caigui tot l'oli i desprès la parem.

6. Un cop està preparada fem baixar la resta de les parets del vas i incorporem la tonyina, les alcapàrres i les anxoves. Triturem tot junt uns segons a velocitat 5.

7. Posem la salsa pel cim de la vedella i reservem a la nevera fins el moment de servir.




Comentarios